Úspěšný fiskální rok pro HELUKABEL

Výrobci spojovací techniky slaví druhý nejvyšší obrat v historii společnosti.

Administration Building HELUKABEL

Skupina HELUKABEL se ohlíží za úspěšným fiskálním rokem 2023. S tržbami na konci roku ve výši téměř 1,1 miliardy eur dosáhl dodavatel systémů pro elektrickou spojovací techniku druhého nejvyššího obratu v historii společnosti. HELUKABEL poprvé překonal hranici miliardy EUR v roce 2022.

Jedním z důvodů takového úspěchu je obrovský mezinárodní růst společnosti. HELUKABEL je v současné době zastoupen na 69 místech ve 40 zemích, přičemž nejnovějšími jsou Maroko, Irsko a Kolumbie. V čínském Changzhou byl nedávno dokončen nový výrobní závod na kabely a vodiče. Jednalo se o ojedinělou největší investici v historii rodinného německého podniku. A také v Německu HELUKABEL neustále rozšiřuje své výrobní kapacity a stále více rozvíjí své portfolio směrem k systémovým řešením na klíč.

„Náš trvalý úspěch navzdory rostoucí ekonomické nejistotě je pro nás ujištěním i motivací,“ zdůrazňuje výkonný ředitel Marc Luksch. „Ukazuje to, že jsme na správné cestě s naším dlouhodobým myšlením a orientací na potřeby našich zákazníků – a samozřejmě bychom touto cestou chtěli pokračovat i v budoucnu." K dosažení tohoto cíle Luksch také počítá se součásnými téměř 2 500 zaměstnanci HELUKABEL, a dodává: „odhodlání a know-how našich zaměstnanců jsou tím, co neustále dělá dojem na naše zákazníky a pomáhá nám vyniknout před konkurencí.“