Seznamte se s našimi zaměstnanci

Rozhovor s Jaroslavem Satrapou, členem našeho zákaznického oddělení

Channeling Power Claim

Je-li sklad srdcem každé firmy, tak hlavou je určitě zákaznické oddělení. Kolegové z tohoto oddělení musí být neustále v pohotovosti, připraveni zodpovědět dotazy našich zákazníků a nalézt pro ně to správné kabelové řešení. A propos – každé ráno se v kuchyňce potkávám s kolegou Jardou Satrapou ze „zákaznického“. Je to sympaťák, tak proč se o něm a jeho práci nedozvědět víc?

Jardo, představ se našim milým čtenářům, ať Tě taky trochu poznají.

Jmenuji se Jaroslav Satrapa a ve společnosti HELUKABEL CZ pracuji od ledna 2021 na pozici obchodně-technického poradce. Předtím jsem 3 roky působil jako referent pro export u tradičního českého výrobce radiátorů a otopných těles. A prozatím nejdéle, konkrétně 8 let, jsem pro mezinárodní řetězec prodejen s potravinami vykonával činnost interního auditora. Tři roky jsem na této pozici strávil ve Francii, konkrétně ve městě Rouen ležícím v Normandii. Byl to velký zážitek a velká životní zkušenost.

A jaké máš koníčky a záliby?

Mám rád hudbu, dobré jídlo (považuju se za gurmána i za gurmeta), rád cestuju po světě nebo se jen tak toulám vlakem křížem krážem po naší vlasti. S přítelkyní máme takovou stírací mapu České republiky – jakmile navštívíme nějaký kout naší vlasti, tak setřeme příslušné políčko. Rázem tak vidíme, kde všude jsme už byli a která místa ještě čekají na naši návštěvu. V prosinci 2022 se nám narodilo miminko, takže už toho tolik nenacestujeme. Zato si však užíváme jiných radostí.

Jak vypadá Tvůj běžný pracovní den?

Ráno vstanu v 5:30, vykonám ranní hygienu, uvařím si kávu a psychicky se připravím na to, co mě ten den může potkat. K tomu si do sluchátek pustím tak tři čtyři „nakopávací“ písničky a hurá na autobus. Práce mi začíná v 7:00 a její náplní jsou zejména cenové nabídky, objednávky, vyřizování telefonické a emailové komunikace se zákazníky, řešení reklamací a žertování s kolegy. Je to taková všehochuť. Dalo by se říct, že mým revírem je Česko a Slovensko, moje tempo je vražedné a mými „zákazníky“ jsou nabídkáři z velkoobchodů, nákupčí firem a drobní podnikatelé. V práci končím v 15:30, sednu na bus a frčím domů, kde mě čeká přítelkyně s miminkem. Spočinu a za pomoci přítelkyně se vrhnu na přípravu oběda na další dny, popř. na přípravu večeře. Mrkneme spolu na televizi (máme rádi detektivky a dokumenty o cestování a o přírodě) a kolem 23:00 jsem v posteli.

Jak bys zhodnotil loňský rok? Po jakých kabelech byla největší poptávka?

Loňský rok nebyl vůbec jednoduchý. Ani jsme se nevzpamatovali z bezprecedentního nárůstu cen kovů, plastů a pomocných materiálů, který provázel celý rok 2021, a přišla další rána v podobě války na Ukrajině. Výsledkem byl nedostatek vstupních surovin, další růst cen hotových kabelů a vodičů a prodlužování dodacích lhůt. Poslední kvartál loňského roku vykazoval znaky zklidnění trhu, tak uvidíme, jestli bude tento trend pokračovat i v roce 2023.I přes výše uvedené útrapy jsme našim zákazníkům vypracovali rekordní počet cenových nabídek (přes 19 tisíc), z nichž velká část se přetavila v objednávku. Největší poptávka byla po solárních kabelech. Dále zákazníci nejvíc poptávali kabely a vodiče s aprobací UL/CSA (certifikace pro Severní Ameriku a Kanadu) a pak takové ty stálice v podobě flexibilních ovládacích kabelů.

Jardo, naši zákazníci začínají pracovat na nových projektech, zároveň dobíhají jejich projekty z loňska. Jak vypadá začátek roku na našem zákaznickém oddělení? A jakým výzvám budeš Ty a celý Helu tým v roce 2023 podle Tebe čelit?

Do nového roku jsme s kolegy vkročili s elánem nám vlastním a v obvyklém svěžím tempu. Ve vzduchu se sice vznáší přízrak ekonomické recese a s tím spojená nejistota, my však věříme, že se všev dobré obrátí, a proto jsme si z hlediska prodejů stanovili nemalé obchodní cíle, mnohem odvážnější než v roce 2022. Chceme oslovit nové zákazníky a nadále prohlubovat vztahy s těmi stávajícími. Vzhledem k tomu, že se nám vloni podařilo stabilizovat náš tým po stránce personální, je našim cílem též zkrácení reakční doby na poptávky a na ostatní dotazy od našich zákazníků. V oblasti sortimentu se chceme zaměřit zejména na oblast automatizace. Mým osobním cílem je být trochu častěji v terénu a v bližším kontaktu s našimi zákazníky, které většinou znám jen z telefonu.

MEDAILONEK

Mgr. Jaroslav Satrapa
Věk: 38 let
Místo narození: Svitavy
Vzdělání: Odborná francouzština pro hospodářskou praxi, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci
Oblíbené jídlo: svíčková, pizza, jehněčí vindaloo, Pho Bo, burrito
Neoblíbené jídlo: fazole na kyselo
Oblíbená hudba: 90’s, 80’s, 70’s a 60’s, od popu, přes country, lidovky až k rocku
Neoblíbená hudba: rap, house
Oblíbená literatura: katalog Helukabel
Pivo nebo víno: pivo v hospodě, víno doma
Životní motto: „S písničkou jde všechno líp“

Jaroslav Satrapa
zpět