HELUKABEL staví nové zařízení v Haanu

Odborné znalosti v oblasti elektrické spojovací techniky koncentrované pod jednou střechou.

Skupina HELUKABEL vytváří prostor pro další růst: Specialista na elektrickou spojovací techniku staví nový závod v Haanu v Severním Porýní-Vestfálsku. Od roku 2025 bude v zařízení nejen pobočka společnosti HELUKABEL Rýn-Porúří, která se dříve nacházela v Duisburgu, ale také dceřiné společnosti EKD Systems a Robotec-Systems.

Společnost EKD Systems GmbH se specializuje na vývoj a výrobu kabelových tažných řetězů vyrobených z oceli, nerezové oceli a plastu a je součástí skupiny HELUKABEL od začátku roku 2022. Hlavní činností společnosti Robotec-Systems GmbH jsou obaly hadic a médií pro robotiku a HELUKABEL jej získal v roce 2012. V novém závodě v Haanu budou obě dceřiné společnosti pracovat po boku svých kolegů HELUKABEL pod jednou střechou. Vzhledem k tomu, že jejich zákazníci a obchodní oblasti se v mnoha případech překrývají, korporátní skupina doufá ve značné synergické efekty od přesunu do nového sídla.

„Na jedné straně novou budovou rozšiřujeme naši kapacitu, abychom mohli dále růst,“ vysvětluje Andreas Hoppe, obchodní ředitel společnosti HELUKABEL. Cílem je zvýšit počet zaměstnanců na místě ze současného počtu 70 na 150 do roku 2030. „Na druhou stranu jsme v ještě lepší pozici pro integraci našich společných schopností, abychom našim zákazníkům mohli nabídnout připravené použití a přizpůsobená kompletní řešení v technologii elektrického připojení."

Město Haan bylo v mnoha ohledech logickou volbou pro umístění nové budovy, dodává Hoppe: "Jeho geografická blízkost k našim předchozím lokalitám je nesmírně výhodná. Koneckonců, mnoho našich stávajících zákazníků sídlí právě zde a naši zaměstnanci nemusí čelit delšímu dojíždění. Vynikající infrastruktura a atraktivní poloha uprostřed ekonomicky silné metropolitní oblasti Porýní-Porúří byly také silnými důvody, proč si Haan vybrat.“

zpět