Nakupování potravin na jedno kliknutí tlačítka

Poskytovatel intralogistiky EDMCI vybavuje ventilátory pro chladírenské sklady kabely HELUKABEL

Logistics hall with multitrack conveyor belt

Nejnovějším a nejzajímavějším trhem v oblasti GTP (Goods to Persons) je online nakupování potravin, které v posledních letech zaznamenalo rychlý růst po celém světě.

Všichni tradiční dodavatelé průmyslové automatizace se připravují na podporu a servis pro hlavní hráče, mezi něž patří mimo jiné společnosti Amazon, Walmart a Kroger. Všechny tyto významné společnosti budují v kontinentálních USA zemích zařízení pro distribuci potravin, aby mohly nabízet možnosti pohodlného nakupování potravin z pohodlí domova.

Zatímco většina dodavatelů automatizačních zařízení překalibrovává dopravníky, systémy pick and place a další nejrůznější stroje, novější zajímavější koncept používá termíny jako Shed, Grid a Hive pro názvy systémů.

Správný příjem, třídění a naskladňování baleného zboží, ale i čerstvého masa, drůbeže, zeleniny a ovoce hraje důležitou roli, aby se výrobky před odesláním na cestu ven přesunuly do správného skladovacího prostředí. Balené a konzervované výrobky se snadno skladují na místech s normálním klimatem uvnitř závodu, zatímco citlivé zboží podléhající rychlé zkáze se přesouvá na místa s řízeným klimatem a chlazením.

Další zvláštní pozornost je věnována ovoci a zelenině, aby se zabránilo poškození způsobenému nesprávným skladováním a manipulací. Pro zajištění separace a vyloučení křížové kontaminace je potravinářské zboží odděleno v unikátně barevných boxech, které jsou označeny podle toho, do jaké kategorie spadají.

Místa pro skladování zboží podléhajícího rychlé zkáze s řízeným klimatem vyžadují zvláštní pozornost nejen pro zboží, ale také pro tovární komponenty používané v těchto prostorách. Nejmodernější průmyslové chladicí ventilátory s plnou regulací teploty jsou nezbytné pro udržení správné teploty v těchto citlivých podmínkách. Podle Evana Pierce, projektového manažera společnosti Electrical Design and Motor Control (EDMCI) se sídlem v Roseville v Kalifornii, je potřeba správně integrovat speciální axiální ventilátory EC s mřížkou v meziprostoru. Klíčovým bodem je zachování vysokého výkonu vzduchu a vyšších charakteristik statického tlaku ventilátorů.

EDMCI Cable in Tray to Conduit
Řídicí a připojovací kabel TRAYCONTROL® 600-C od společnosti HELUKABEL je schválen jak pro otevřenou instalaci (TC-ER), tak pro provoz do 600 V. (Zdroj: EDMCI)
EDMCI Tray Cable into enclosure
Měděné opletené stínění kabelů TRAYCONTROL® spolehlivě chrání citlivou elektroniku před rušením EMC a zároveň je dostatečně flexibilní, aby umožnilo pokládku kabelů
v úzkých kabelových trasách. (Zdroj: EDMCI)

KABEL DO ŽLABU

napájení těchto vysoce výkonných ventilátorů používá společnost EDMCI TRAYCONTROL® 600-C, stíněný vícežilový ovládací a napájecí kabel od společnosti HELUKABEL. To, čím se kabel TRAYCONTROL® 600-C odlišoval od ostatních možností zvažovaných pro tuto aplikaci, byla jeho schválení – kabel do žlabu s exponovaným vedením (TC-ER), jmenovitá hodnota 600 V (UL 1277) - a také široký teplotní rozsah, který tato řada kabelů poskytuje (-40 °C až +105 °C ). Přestože kabel nepřichází do přímého kontaktu s potravinami podléhajícími rychlé zkáze, jeho výběr pro tuto aplikaci byl příznivý také díky schválení ECOLAB®.

Pro dosažení optimální referenční rychlosti a ovládání pro zapnutí/vypnutí byl rovněž zvolen kabel TRAYCONTROL® 600-C. U stejnosměrných vstupů s nižším napětím (mezi 0-10 V) se využívá integrované pocínované měděné opletené stínění s 85% pokrytím, které chrání před EMC šumem a zároveň zachovává flexibilitu při potřebě těsných kabelových tras.

VYSOKÁ DOSTUPNOST PRODUKTU NA KAŽDÉM MÍSTĚ

Vzhledem k tomu, že projekty prováděné na více místech vyžadují konzistentnost výrobků, byla řada TRAYCONTROL® 600 společnosti HELUKABEL vybrána nejen z technických důvodů, ale také z dalších hledisek, jako je dostupnost na skladě, kvalita výrobků a designu a požadovaná schválení, jako jsou příslušné požární třídy, které jsou typické pro kabely řady TC-ER, spolu se schvalovacími značkami UL a Evropské unie.

Důležitým faktorem pro životnost instalací byl kromě místní a mezinárodní technické podpory také rychle reagující zákaznický servis společnosti HELUKABEL. "Vedlejším a pro zákazníky velmi důležitým aspektem," dodává regionální obchodní ředitel společnosti HELUKABEL Ralf Jung, "je skutečnost, že naše globální logistická síť zajišťuje, aby bylo možné požadované kabely pro případné budoucí požadavky na MRO získat na místní úrovni bez ohledu na to, kde se zařízení GTP nachází."

Two people in front of a control cabinet
Zleva: Evan Pierce, projektový manažer ve společnosti Electrical Design and Motor Control (EDMCI), a Ralf Jung, regionální obchodní ředitel společnosti HELUKABEL. (Zdroj: EDMCI)

O SPOLEČNOSTI EDMCI

EDMCI-Logo in blue with white background

Společnost Electrical Design and Motor Control Inc. je poskytovatelem komplexních služeb v oblasti integrace řídicích systémů, který již více než 30 let mění odvětví manipulace s materiálem. Realizovala více než 3 000 projektů pro různorodou základnu zákazníků, od distribuce přes zpracování potravin až po stáčírny a mnoho dalších. Další informace naleznete na adrese www.edmci.com.

zpět