Díky rychlé pomoci mohli létat v oblacích

HELUKABEL dodal propojovací kabely pro ruské kolo "City Star" v Ludwigsburgu.

Bird's eye-view of the Ferris Wheel in Ludwigsburg at night

100 000 LED osvětluje ruské kolo a během večerních hodin vytváří velmi zvláštní atmosféru.

Je to majestátní podívaná, tyčící se do výšky 70 metrů na Bärenwiese uprostřed německého Ludwigsburgu: City Star, největší pojízdné ruské kolo na světě je od 18. února hostem v srdci barokního města. Celkem 48 klimatizovaných a bezbariérových gondol přepravuje návštěvníky do závratných výšek. Jsou odměněni nádherným výhledem na Residence Palace s jeho slavnými zahradami a krajinou daleko za ním. Během večerních hodin 100 000 LED osvětluje ruské kolo a vytváří tak velice zvláštní atmosféru.

Provozovatelem City Star je společnost Göbel-Worms GmbH, pouťová zábavní společnost s mnoha atrakcemi, která působí po celém Německu. Místním pořadatelem je zároveň zakladatelem akce, eventová společnost, která mimo jiné též pořádá akce jako jsou např. KSK Music Open a vystoupení Roncalli Circus v Ludwigsburgu.

Za účelem zřízení City Star na Bärenwiese byla pověřena elektrotechnická společnost Hauptmann se sídlem v Ludwigsburgu, která již mnoho let úspěšně spolupracuje se zakladatelem akce. "Tentokrát jsme však museli překonat zvláštní potíže," říká majitel Helmut Hauptmann. "Měli jsme problémy s pořízením propojovacích kabelů potřebných pro ruské kolo. Dodací lhůty u všech velkoobchodů byly tak dlouhé, že to ohrožovalo zahájení provozu plánované na únor."

ruské kolo Ludwigsburg
City Star, největší mobilní ruské kolo na světě s výškou 70 metrů, v současnosti hostuje na Bärenwiese v Ludwigsburgu.

Při hledání řešení Hauptmann našel naštěstí jedno hned ve svém okolí: známý mu poskytl kontakt na zaměstnance pracujícího pro HELUKABEL a díky tomu narazil na dodavatele kabelů a vodičů, jehož sídlo v Hemmingenu je pouze pár kilometrů od Ludwigsburgu. Požadavek byl rychle přenesen na oblastního obchodního manažera Thomase Bära - a ten byl schopen stejně rychle zorganizovat vhodné propojovací kabely. "Naše globální logistické centrum s více než 33.000 skladovými položkami se také nachází zde v Hemmingenu - takže pro nás nebyl problém dodat řešení v krátké době," uvádí pan Bär.

Pouhý týden poté, co společnost HELUKABEL obdržela dotaz, byly naléhavě potřebné pryžové spojovací kabely na místě. Vzhledem ke speciálnímu způsobu instalace a požadavkům na prostor a hmotnost byly položeny jednožilové kabely o průřezu 95 a 150 mm². Aby se usnadnila manipulace na místě, HELUKABEL navinul objednaný kabel na 15 bubnů, každý s 50 metry kabelu a hmotností mezi 60 a 120 kilogramy. To připravilo a umožnilo vysoce moderní logistické zařízení HELUKABEL v Hemmingenu.

nás,“ vysvětluje Bär. "To má jistě své výhody - v tomto případě to například ušetřilo enormní množství času." „S okamžitou podporou a flexibilitou společnosti HELUKABEL jsme byli schopni připojit ruské kolo a uvést ho do provozu v plánovaném časovém rámci,“ říká nadšeně Hauptmann. "Víme, že v budoucnu můžeme plně počítat s jejich schopností dodat požadované - právě když se věci musí rychle hýbat."

Ruské kolo City Star dělalo radost návštěvníkům Ludwigsburgu do konce srpna 2022.

zpět