Skupina Helukabel vítá nového člena

HELUKABEL získává EKD Systems a přidává do svého portfolia energetické řetězy

EKD Systems joins the HELUKABEL Group

Společnost EKD Systems se sídlem v Erkrath u Düsseldorfu se specializuje na vývoj a výrobu energetických řetězů vyrobených z oceli, nerezové oceli a plastu.

Skupina HELUKABEL s potěšením vítá nového člena: na začátku roku 2022 jsme získali Ekd gelenkrohr GmbH. Společnost se sídlem v Erkrath u Düsseldorfu bude fungovat jako dceřiná společnost HELUKABEL pod názvem EKD Systems a nyní je součástí naší mezinárodní sítě 59 poboček ve 37 zemích.

Společnost EKD, založená v roce 1970 Ernstem Kleinem, se specializuje na vývoj a výrobu přizpůsobených energetických řetězů vyrobených z oceli, nerezové oceli a plastu. Společnost se zaměřuje na aplikačně specifická systémová řešení na základě požadavků zákazníků v malých až středních množstvích. Za tímto účelem má společnost několik obráběcích center, vlastní oddělení výroby zápustek a forem a plně automatizované oddělení vstřikování plastů. "Jsme velmi rádi, že jsme dosáhli plánu na spojení se skupinou HELUKABEL, který zajistí pracovní místa našeho týmu na dlouhou dobu," vysvětlují předchozí majitelé Ansgar a Holger Klein.

Akvizice je pro nás důležitým krokem k tomu, abychom se stali komplexním poskytovatelem systémů a řešení. V současnosti je HELUKABEL jedinou společností na světě, která vyrábí jak kabely a dráty, tak energetické vlečné řetězy. Naším cílem je dodávat zákazníkům nejen jednotlivé komponenty, ale také kompletní, předmontované a připravené sestavy. To znamená, že koncoví uživatelé mají méně práce a mohou se obrátit na jednoho kontaktního partnera se všemi svými dotazy týkajícími se technologie připojení.

Výrobky na zakázku byly vždy specialitou společnosti HELUKABEL. EKD Systems je ideálním novým členem pro rozšíření našeho portfolia v této oblasti. Chcete se dozvědět více? Pak navštivte www.ekd-systems.dea seznamte se s naší novou dceřinou společností!

zpět