Kabely do vlečných řetězů pro extrémní aplikace

MULTIFLEX 512-PUR UL/CSA od HELUKABELU je kabel odolný proti vrtnému bahnu a vhodný pro ropný a plynárenský průmysl.

Close up drag chain cable

MULTIFLEX 512-PUR UL/CSA od HELUKABELU je odolný proti vrtnému bahnu podle NEK 606 a vhodný pro teploty od -30 °C do +90 °C.

Platformy pro těžbu ropy a zemního plynu, ropné tankery, rafinerské lodě a pobřežní větrné turbíny mají jedno společné: extrémně zatěžují elektrická zařízení. Proto, aby vše fungovalo spolehlivě, musí být instalované kabely odolné vůči oleji, benzínu, ozónu a UV záření a také tolerovat chladicí kapaliny a maziva nebo čisticí prostředky za studena. Kabely do vlečných řetězů řady MULTIFLEX 512-PUR UL/CSA od HELUKABELU fungují optimálně za těchto náročných podmínek. Tyto vysoce flexibilní kabely jsou certifikovány podle mezinárodně uznávané normy NEK 606 (Norský elektrotechnický výbor), která definuje požadavky na bezhalogenové kabely s odolností proti vrtnému bahnu. Kromě toho splňují přísnější testy pro schválení lodí DNV (Det Norske Veritas) pro flexibilní elektrické kabely (CP-0417). To zajišťuje, že tyto kabely vydrží i ty nejnáročnější provozní podmínky.

MECHANICKY STABILNÍ A ODOLNÉ VŮČI CHEMIKÁLIÍM

Konvenční materiály pláště mají tendenci bobtnat, když jsou vystaveny agresivním činidlům, jako jsou maziva a chladicí kapaliny, což negativně ovlivňuje výkon kabelu a zkracuje jeho životnost. Technické PUR polymery používané firmou HELUKABEL jsou výrazně odolnější a prodlužují tak životnost kabelu. Díky tomu lze výrazně snížit prostoje nebo přerušení výrobního procesu. MULTIFLEX 512-PUR UL/CSA, dostupný se stíněním nebo bez něj, je vhodný pro jmenovité napětí do 1000 voltů. Je navržen tak, aby odolal extrémnímu mechanickému namáhání a lze jej používat při okolních teplotách od -30 do +90 stupňů Celsia. To také prospívá životnosti kabelu: čím vyšší jsou provozní teploty, tím dříve konvenční izolační materiály selžou, protože se zhorší jejich mechanické vlastnosti. Kabel je nehořlavý, odolný proti povětrnostním vlivům a zachovává si vysokou odolnost proti roztržení a oděru i při nízkých teplotách. Minimální poloměr ohybu při pohybu odpovídá pětinásobku průměru kabelu a trojnásobku průměru při statickém pohybu. Odolnost lanka vlečného řetězu při namáhání v ohybu byla testována v přibližně deseti milionech střídavých ohybových cyklů. Spolehlivý výkon těchto kabelů je proto zaručen ve vícesměnném provozu a při největším namáhání v ohybu.

zpět