60 let zkušeností s manipulací s kabely

KABELMAT, dceřiná společnost HELUKABELu, slaví výročí a ohlíží se za úspěšnou historií.

Kabelmat

Milník narozenin společnosti KABELMAT Wickeltechnik GmbH: dceřiná společnost skupiny HELUKABEL se sídlem v německém Glattenu letos slaví 60. výročí svého založení. Efektivní manipulace s kabely byla vždy specialitou společnosti, ale v průběhu let vyvinula také řešení pro manipulaci s jinými produkty. Toto výročí nám dává příležitost nahlédnout do vzrušující historie KABELMAT.

Bylo to v roce 1963, kdy Hans Deissenberger založil KABELMAT v Grünmettstettenu na okraji Černého lesa. Jeho myšlenkou bylo vnést pořádek do skladů obchodníků s kabely a elektro společností, kde se kabely často náhodně přemisťovaly. Byl vytvořen první kabelový kruhový úložný systém, který je dodnes dostupný pod názvem MATBOI, a položil základy úspěšného příběhu KABELMAT.

Na konci 60. let společnost zřídila první vlastní výrobní závod a značně rozšířila pracovní sílu. V 80. letech 20. století začal KABELMAT vyrábět navíjecí a vázací stroje, po kterých byla díky nastupující automatizaci stále větší poptávka. Byly vyvinuty stroje pro výrobu a zpracování optických kabelů, které byly stále populárnější. Do konce 90. let bylo představeno mnoho strojů, jako jsou řady MOTROL, UMROL, PORTROL, RINGROL a TROMROL, které jsou v sortimentu dodnes.

Společnost získala stále větší uznání za svá inovativní řešení v oblasti manipulace s kabely a vodiči. Do praxe se dostaly i další nápady: KABELMAT vyráběl stroje na navíjení řetězů, na výrobu knotů do svíček, obaly na klobásy, výplety na tenisové rakety a dokonce i cigarety. Dodnes má firma silné zastoupení v manipulaci s ocelovými lanky, hydraulickými hadicemi, plastovými a hliníkovými trubkami.

Kabelmat showroom

V roce 2005 se společnost přestěhovala do nedalekého Glattenu. KABELMAT se stal součástí skupiny HELUKABEL v roce 2009 a současná centrála byla slavnostně otevřena v roce 2019. Od té doby byly oblasti manipulace s kabely a automatizace dále posíleny – s cílem nabízet zákazníkům kompletní řešení na míru z jednoho zdroje. Jako zkušený a celosvětově etablovaný specialista na navíjecí techniku je KABELMAT důležitou součástí portfolia HELUKABEL a nedílnou součástí společnosti.


Máte zájem o bližší podrobnosti ke kabelové manipulační technice společnosti Kabelmat?

Prohlédněte si anglický katalog nebo nás kontaktujte na: prodej@helukabel.cz

zpět