Tady vstupuje do hry high-tech

Výhody železničních kabelů RADOX® od HUBER+SUHNER pro stavbu kolejových vozidel

V dnešní době jsou železniční vozidla velmi složitá a obsahují stále více technologií, které jsou závislé na efektivním přenosu energie a dat.

V dnešní době jsou železniční vozidla velmi složitá a obsahují stále více technologií, které jsou závislé na efektivním přenosu energie a dat. V důsledku toho je instalováno větší množství kabelů a vodičů – což zase ovlivňuje potřebu většího prostoru a zvyšuje hmotnost vozidla. Výrobci a provozovatelé proto preferují řešení, která jsou lehká a kompaktní, aby zmírnili případné negativní dopady na výkon a provozní náklady.

Železniční lana musí zároveň splňovat přísné normy a bezpečnostní předpisy, aby bylo zajištěno, že v případě nehody nezpůsobí žádnou újmu cestujícím: kromě širokého teplotního rozsahu musí být odolné vůči oleji, palivům a chemikálií a mít schopnost odolat vysokému elektrickému a mechanickému zatížení. Kabely a dráty v železniční dopravě by měly spolehlivě fungovat po dlouhou dobu v náročných každodenních podmínkách a v případě požáru nesmí vzplanout. Tyto požadavky lze splnit pouze pomocí speciálních materiálů a provedení.

SPECIÁLNÍ MATERIÁLY PRO VYSOKÉ TEPLOTY

Švýcarský výrobce HUBER+SUHNER se svou řadou kabelů RADOX® vyvinul produktovou řadu speciálně navrženou pro použití v kolejových vozidlech. Díky izolačním materiálům zesítěným elektronovým paprskem jsou kabely mechanicky extrémně odolné, netaví se při velmi vysokých teplotách a zůstávají rozměrově stabilní i v případě zkratu. High-tech materiály také umožňují snížit tloušťku stěny a tím šetřit místo a hmotnost. Železniční kabely RADOX® jsou vhodné pro kabeláž kolejových vozidel, jako jsou regionální a vysokorychlostní vlaky, podzemní vlaky, tramvaje a lokomotivy. Uplatňují se například v kabině řidiče, v hnacích motorech, klimatizačních systémech, řídicích a bezpečnostních systémech, v podvozku nebo v osvětlovacích systémech.

Produktová řada RADOX® byla úspěšně testována v souladu s různými mezinárodními normami, jako jsou EN 50264 a EN 50306, a proto splňuje všechny požadavky na kabely a vodiče v konstrukci kolejových vozidel. Jako distribuční partner společnosti HUBER+SUHNER nabízí HELUKABEL kompletní sortiment – celosvětově s vysokou skladovou dostupností a bez minimálních objednacích množství. K dispozici je služba zkrácení na délku a zákaznická logistická řešení umožňují spolehlivou dodávku požadovaných položek. HELUKABEL také dodává vysoce kvalitní řešení elektrického připojení pro železniční infrastrukturu včetně silových kabelů pro napájení kolejí a pantografů, ovládacích kabelů pro signalizační techniku a datových a optických kabelů pro přenos informací.

Nový katalog železničních kabelů

Celé naše portfolio pro stavbu kolejových vozidel jsme shrnuli v našem zbrusu novém katalogu "Kabely a příslušenství pro kolejová vozidla", který si můžete stáhnout zde.

zpět