Trvalý růst na asijském trhu

Slavnostní zahájení stavby druhého výrobního závodu a logistického centra HELUKABEL v Číně

Laying of the foundation for the location in China

Slavnostní zahájení stavby druhého výrobního závodu a logistického centra HELUKABEL v Číně

Skupina HELUKABEL rozšířila své výrobní kapacity v Číně: v Changzhou, přibližně 200 kilometrů západně od metropole Šanghaj, polečnost staví druhý výrobní závod a logistické centrum. Potřebu výstavby dalšího závodu způsobil silný a trvalý růst společnosti HELUKABEL v regionu.

Slavnostní zahájení výstavby se uskutečnilo 28. července 2022 a zahájení výroby je naplánováno na rok 2024. Čína a asijsko-pacifické státy jsou pro HELUKABEL obzvláště důležité trhy. Od roku 2014 provozuje výrobce spojovací techniky vlastní výrobní závod v Taicangu v širší oblasti Šanghaje. Nachází se zde také centrální sklad pro Čínu. V Changzhou se na ploše 55 000 metrů čtverečních staví nový výrobní závod a logistické centrum o rozloze přibližně 22 000 metrů čtverečních. V budoucnu se zde bude vyrábět především flexibilní kabely pro průmysl a automatizační techniku.

S náklady přibližně 30 milionů amerických dolarů je nové umístění největší jednotlivou investicí v historii společnosti HELUKABEL mimo Německo. Zahájení výroby, plánované na rok 2024, se hodně očekává: „Další výrobní závod v regionu posiluje naši pozici na tomto důležitém, rostoucím trhu a umožňuje nám pružněji reagovat na potřeby zákazníků a dodávat jim vysoce kvalitní řešení ještě rychleji než dříve,“ vysvětluje technický ředitel Christoph Bechtold. "Tímto krokem jsme hrdí na to, že jsme vytvořili další milník ve více než 40leté historii naší společnosti."

Portrait of Christoph Bechtold
Christoph Bechtold, Chief Technology Officer (CTO) ve společnosti HELUKABEL.
zpět