Nová generace navíjecí techniky

Kabelmat uvádí na trh bateriový převíječ MESSROL 500

Machine Messrol from Kabelmat

Převíječka má vysoce výkonnou baterii, která zajišťuje bezdrátové napájení elektrických součástí a zároveň činí zařízení mobilním. (© KABELMAT)

Kabelmat, dceřiná společnost HELUKABELU, uvádí na trh MESSROL 500, bateriový převíječ kabelů, lan, hadic a profilů. Toto provedení umožňuje uživatelům používat stroj flexibilně a nezávisle na elektrickém připojení ve skladu. Díky bezdrátovému napájení je také možné zaznamenávat a ukládat relevantní data kdekoli.

Převíječky řady MESSROL od Kabelmatu dokážou mimo jiné navíjet, měřit a stříhat kabely a vodiče na kruhy nebo cívky. Zejména ve velkých společnostech se stroje často používají na cestách a připojení k elektrické síti není vždy k dispozici. Pro vyřešení této výzvy vyvinul Kabelmat nový MESSROL 500: přecíječka má vysoce výkonnou baterii, která zajišťuje bezdrátové napájení všech elektrických komponent. Stroj tak lze umístit kamkoli i bez připojení k elektrické síti a flexibilně jej používat.

Současně lze pomocí MESSROL 500 zaznamenávat a ukládat všechny relevantní parametry. Od roku 2016 platí v Evropské unii MID (Measuring Instruments Directive) - posuzování shody pro měřicí zařízení.Toto nařízení stanovuje, že pro zakázky, které nejsou vyřizovány za přímé přítomnosti zákazníka, musí být trvale a zabezpečeně uloženy komplexní údaje pro každé měření, jako je čas, datum, délka řezu a také čísla měříče a měření a identifikační číslo.U MESSROL 500 toto umožňuje elektronické počítadlo s integrovanou pamětí naměřených hodnot, které je rovněž napájeno dobíjecí baterií.

Messrol
Stroj lze libovolně umístit a používat i bez připojení k elektrické síti – současně jsou všechny relevantní parametry zaznamenávány a elektronicky ukládány. (© KABELMAT)
Messrol
S MESSROL 500 uvádí Kabelmat na trh bateriový převíječ kabelů. (© KABELMAT)

Díky modulárnímu konstrukčnímu systému lze MESSROL 500 přizpůsobit požadavkům zákazníka. Pohyblivý pokládací vozík zajišťuje rovnoměrné navíjení, zatímco velkorysé odkládací plochy poskytují dostatek místa pro nařezané kabelové kruhy, nářadí a další příslušenství. Kruhy a cívky lze naložit a vyjmout během okamžiku. MESSROL 500 funguje obzvláště dobře v kombinaci s odvíječem nebo bubnovým stojanem. Uživatelé těží z mobilního a flexibilního stroje, pomocí kterého mohou pro své zákazníky shromažďovat sledovatelná, transparentní a protokolovaná naměřená data o střizích kabelů a vodičů.

zpět