Bezhalogenový připojovací kabel se zvýšenou proudovou zatížitelností

Bezhalogenový připojovací kabel se zvýšenou proudovou zatížitelností

Illustration H07RN-F cable with black outer sheath

Harmonizovaný kabel neobsahuje halogeny a vyznačuje se vysokou teplotní odolností a proudovou zatížitelností. (© HELUKABEL)

Bezhalogenové kabely a vodiče nejsou vyžadovány pouze v budovách, ale stále více jsou také potřeba pro stroje a zařízení. Důvod: v případě požáru mohou materiály obsahující halogeny uvolňovat vysoce toxické chlorovodíky a fluorovodíky, a tyto plyny představují velké zdravotní riziko a způsobují drahé korozní škody.

S HELUPOWER H07RN-F LS0H, HELUKABEL NABÍZÍ bezhalogenový připojovací kabel, který je vhodný například pro těžkou techniku v průmyslu a zemědělství nebo na stavbách. Harmonizovaný kabel se skládá z jemně splétaných měděných drátů izolovaných speciální pryžovou směsí, taktéž vnější plášť je ze speciální pryže. Díky tomu je kabel extrémně odolný vůči oleji, UV záření, ozónu, povětrnostním vlivům a mechanickému namáhání. Může být dokonce použit pro venkovní a podvodní operace v hloubkách až 100 metrů.

Další výhodou HELUPOWER H07RN-F LS0H je jeho vysoká teplotní odolnost a proudová zatížitelnost. Přípustná provozní teplota na vodiči je do 90 stupňů Celsia – díky tomu je kabel vhodný pro výrazně vyšší zatížení než klasický H07RN-F. Uživatelé si tedy mohou vybrat zmenšené průřezy, což se následně pozitivně projeví na ceně. Navíc tento kabel umožňuje menší poloměry ohybu a má nižší hmotnost a tím pádem nabízí větší flexibilitu a snadnější manipulaci. Při instalaci do potrubí nebo podobných uzavřených systémů je kabel schválen pro použití až do 1000 voltů střídavého napětí včetně nebo až 750 voltů stejnosměrného napětí vůči zemi.

Green Generator Maintenance
HELUPOWER H07RN-F LS0H je vhodný například pro těžkou techniku v průmyslu a zemědělství nebo na stavbách. ( ©Sravan Chandran - stock.adobe.com)

Chtěli byste vědět víc? Všechny podrobnosti o HELUPOWER H07RN-F LS0H naleznete zde .

zpět