Blízko nebesům

Sun set

HELUKABEL významně přispěl k renovaci Allgäuer Volkssternwarte Ottobeuren (*hvězdárna v Německu) dodáním síťových kabelů typu HELUKAT 500 F/FTP FRNC. (© Volkssternwarte Ottobeuren)

Ať už je to zářící měsíc plující ve vesmíru, padající hvězdy vytvářející malé jasné záblesky na černé obloze nebo krvavě rudé slunce zapadající na horizont, tyto přírodní jevy nás nikdy nepřestanou udivovat.

Laici, kteří chtějí být těmto nebeským událostem ještě blíže, se mohou vydat do Allgäuer Volkssternwarte Ottobeuren, veřejné observatoře v Bavorsku. Ke svému 50. výročí v roce 2016 byla hvězdárna kompletně zrekonstruována a rozšířena.

Přes rozsáhlou podporu veřejných dotací a přibližně 4.500 hodin dobrovolnické práce byly pro tento mamutí projekt potřeba dary ze soukromých i komerčních zdrojů. HELUKABEL významně přispěl dodávkou síťového kabelu HELUKAT 500 F/FTP FRNC.

Astronomické události lze nyní živě promítat na plátno v moderním přednáškovém sále, kde je mohou z blízka obdivovat hobby astronomové všech věkových kategorií.

zpět